Jodo Jo’nun; yani tahta değneğin yoludur. Günümüzde Jodo’nun en yaygın uygulanan şekli Zen Nihon Kendo Renmei‘den uyarlanan Seitei Jo’dur. Seitei Jo,1960’larda Shinto Muso Ryu tekniklerinden türemiştir. Çeşitli silahların (Jo, Ken, Kodachi, Nito, Tanjo, Jutte, Tessen, Kusari Gama) kullanımını içeren bu eski savaş sanatı 16.yy. sonlarına doğru bir Katori Shinto Ryu ve Jikishinkage Ryu öğrencisi olan Muso Gonnosuke (Katsuyoshi) tarafından ortaya çıkarılmıştır.
Bu kişi hakkında çok az somut bilgiye rastlanmaktadır. Birçok kaynak onun Jo teknikleri buluşunu dilden dile dolaşan bir hikayedeki karşılaşma ile özdeşleştirir. Bu karşılaşma çok ünlü bir kılıç ustası olan ve Gorinnosho (beş dairenin kitabı) adlı eserin sahibi Miyamoto Musashi (Shinmen Musashi No Kami Fujiwara No Genshin) ile olduğu söylenir.
Bu iki ustanın ve düellolarının üzerine bir çok hikaye anlatılmıştır, ne yazık ki kesin olarak ne olduğu kimse tarafından bilinmemektedir. En akla yatkın ve çok yaygın bir hikayeye göre Muso ve Musashi’nin düellosu şöyle aktarılmaktadır; Muso‘nun elinde uzun bir bo, Musashi’de ise kendi ismini taşıyan iki kılıç vardır. Muso Musashi’nin kafasına doğru ani bir saldırı yapar, Musashi ise bunu kılıçlarını kullanarak jujidome (çapraz bir tutuş) ile engeller ve “Kusou,bunu neden düşünemedim?” der morali bozularak, fakat aniden aklına bir fikir gelir. Sopasını kısaltarak ani bir atakla tekrar saldırır Musashi’ye. ”İzle bunu Miyamoto” diye bağırarak sopasını tekrar jujidome bloğu hazırlayan Musashi’nın kafasına doğru sallar. Musashi bu vuruşu engellemesine rağmen kısa sopasının avantajıyla diğer yönden Musashi’nin koluna vurmayı başarır. Bu, aynı zamanda yeni bir Koryu’nun doğuşudur.