Okul öncesi çocuk judosu 04 / 06 yaş grubu

Okul öncesi budo pedagojik çocuk judosu ön kayıt başladı.

Büyümenin en hızlı olduğu çocukluk devresinde insan vücudu değişken bir yapıya sahiptir. Sportif  bir yaşam tarzı ile kazanılan fiziki beden çocuğa olumlu bir bakış, güven ve kontrol duygusu kazandırır. Erken yaşta kazanılan motorik özelliklerin yanı sıra doğumdan itibaren çocuğun,  fiziksel,  zihinsel ve psikolojik gelişimindeki 3-6 yaş okul öncesi çağı önemlidir, Erkek  çocuklarda motorik özelliklerin en yüksek artış gösterdiği yaşlar 4-6-8-13-14 yaşları olarak  görülmektedir.Kız çocukları ve gençlerinde ise en yüksek artış 4, 6, 9, 10 yaşlarında görülürken sonraki yaşlarda kazanılması oldukça zor olan esneklik ve çevikliğin gene bu yaşlarda kazanılması daha kolay olur.

Shibumidojo’ da çocuklara oyunlarla verilen eğitimler çocuğa eğleneceği ve eğlence ile beraber gelişeceği bir ortam sağlar. Aslında çocuğun spor yapmasındaki esas amaç; onlardaki kardiyovasküler dayanıklılığı artırma, sinir – kas koordinasyonunu, kuvveti, esnekliği geliştirmek olmalıdır ve bu özellikler okul öncesi ve ilkokul dönemi çocuklarda oyun şekilleri altında yapılan uygulamalarla kazandırılmalıdır.

Ancak spor gelişmekte olan çocuklar için yalnızca sağlık ve gelişme için değil aynı zamanda şahsiyet gelişimleri ile mental sağlıkları açısından da önemlidir. Spor yapan çocuklar kişisel deneyimlerini, yaratıcılıklarını geliştirir ve sorumluluk duygusu kazanırlar. Yardımlaşma ve işbirliği yapma, arkadaşlarına ve oyun kurallarına saygı gösterme gibi sosyal davranışları da kazanarak olumlu bir benlik gelişimi sağlarlar. Günümüzde yarışma sporlarına çok erken yaşlarda başlandığı bilinen bir gerçektir, erken yaşta başlanılan spor çalışmaları çocukta var olan yeteneklerin ortaya çıkmasını sağlar. Çocukların zevk ve eğlenerek yapmaları gereken spor uygulamaları gereklidir. Şehirde yaşamanın stresi  çocuklarda da olumsuz etkiler bırakmaktadır. İnsan doğasında olması gereken hareketler maalesef doğal olarak değil ancak yapay olarak karşılanmaktadır, meyveyi manavdan almayıp ağaça çıkıp koparan çocuk doğal olarak daha sağlıklı olur. Ailelerin spora yaklaşımı davranış ve etkinlik düzeyi çocuk üzerinde çok etkilidir. Eğer aile spora ilgili ise çocuğun öyle olma olasılığı yüksektir.


Bunlar da hoşunuza gidebilir...