Velilerin Çocuk Judosu Hakkındaki Düşünceleri

Velilerin Çocuk Judosu Hakkındaki Düşünceleri
Velilerin Pedagojik çocuk judosu hakkındaki düşünceleri Budo pedagojik çocuk judosunun çocukları üzerindeki etkilerini, çocuklarındaki olumlu değişiklikleri gözlemleyen velilerin pedagojik çocuk judosu ile ilgili yazdıkları.
Banu Saadet ÜnsalÖĞRETMENOğlum 6 yaşında judoya başladığında, onun üzerinde nasıl bir etkisi olacağı hakkında bir fikrim yoktu. Özellikle birinci yıldan itibaren judonun çocuğuma kattığı faydaları somut olarak gözlemlemeye başladım. Bu spor çocuğuma öncelikle hedef koymayı ve hedefi başarmak için çalışması gerektiğini öğretti. Ayrıca vücudunu dengeli kullanmaya başlayan oğlum, bu sayede judo ve diğer spor hareketlerinde esneklik ve beceri kazandı. 

Sevan Ataoğlu

GAZETECİ

Çocuklarımız büyük şehirlerde adeta büyük kutularda büyüyor. Spor, özellikle çocukların kendi doğasına ulaşmak için, büyük bir fırsat. Alik bu fırsatlar arasından Judo’yu seçti. Biz ebeveynleri olarak da Judo’ya çocuğumuzun öz güvenini geliştirebileceğini düşünerek yöneldik. Sensei Ahmet Kösoğlu ile karşılaştığımız için kızımız da biz de çok şanslıyız. Dojo’da kızımızın fiziksel ve ruhsal gelişimine tanık olduk.

GeorgeRobert

George Robert Wagner

MÜHENDİS

Şu an sekiz yaşındaki oğlum üç yaşından itibaren jimnastik dersleri alıyordu, ama şehire taşınmamızla birlikte bırakmak zorunda kaldı (ve açıkçası biraz da sıkılıyordu). Beraber yeni bir spor dalı araştırırken, aklımıza judo geldi. Shibumi Dojo’yu internette gördük, telefon ettik ve Ahmet Kösoğlu karşımıza çıktı. Biraz konuştuktan sonra gidip baktık ve etkilendik. Güzel bir cumartesi sabah oğlum ilk dersine katıldı ve orada öğrendim ki bu herhangi bir judo dersi değil. Nereden başlayayım? Dojo’ya girerken çocuklar ayakkabılarını çıkarıp diziyorlar. Burunları dışarıya bakacak, yan yana olacaklar. Çocuk ilk kez doğru yapmazsa, tekrar yaptırılır (Ahmet Kösoğlu’nun tebessümlü tavizsiz tarzıyla). İlk derste bile çocuklarının isimlerini biliyor ve öylece hitap ediyor. Hareket ve kondisyon kadar hayat dersi veriyor, neden disiplinli olmalarını anlatıyor ve ilk başta karışık davranan, bazen şımarık bir gruptan yavaş yavaş bir özgüven dolu, doğru şeyi doğru zamanda yapan düzenli bir sınıf oluşuyor. Yapabildiklerine kendileri bile şaşıyor. Haylaz olanlara karşı tavizsiz ve eğitici olduğu için onlar da zaman içinde hizaya geliyor. Ahmet Kösoğlu hakiki bir Sensei. Çocuklarla iletişimi müthiş. Çocuklarınızın hem spor kabiliyeti, hem de disiplinli ve özgüven sahibi olmalarını istiyorsanız,adres; Shibumi Dojo Çocuk Judosu dur.

 

Murat Kantarcıoğlu

REHBER ÖĞRETMEN

İkiz çocuklarımı daha beş yaşlarında iken Ahmet Kösoğlu hocama teslim ettiğimde ne judo ne de pedagojisi hakkında fikrim yoktu. Tek beklenti ve amacım uzak doğu felsefesi hakkında bilgi sahibi olmaları ve hafta sonu spor yaparak fiziki gelişimlerine katkı sunmaktı. Ancak bir rehber öğretmen olarak önce ben hocamdan çok şey öğrendim. Öğrendiklerimi kendi öğrencilerime anlatmaya ve onlara da katkı sunmaya çalıştım. Hocamın olumsuz duygularla baş etme yöntemleri ve dikkati geliştirme teknikleri hakkında öğrettikleri çocuklarıma asla benim katamayacağım şeylerdi. Planlı ve disiplinli olmayı öğrendiler. Pedagojik çocuk judosu çocuğun bedensel ve ruhsal gelişimini tamamlayan ideal bir spordur. Çocuklarıma katkılarınız için minnetle teşekkür ederim.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...