Shibumi Dojo’da Katsuhiko Arai Sensei’nin verdiği Shinto Muso Ryu Jojutsu Semineri sona erdi.

Shinto Muso Ryu Jojutsu,Seiryukai logo

Türkiye’ de Shibumi Dojo’da aralıksız sürdürülen  Shinto Muso Ryu Jojutsu; bünyesinde Jo, Ken, Kodachi,Nito, Tanjo, Jutte, Kusarigama kullanımını bulunduran eski bir savaş sanatıdır.Ortaya çıkışı 16.yüzyıla uzanan Shinto Muso Ryu Jojutsu, 2003 senesinden bu yana Uzak Doğu Savaş Sanatları ve Kültür Derneği’mizde disiplinli bir şekilde çalışılmaktadır. Merkezi Japonya’dadır. Nishioka Tsuneo Sensei’nin kurduğu, Seyirukai kuruluşuna bağlı olarak çalışılır. Hocamız; Nishioka Sensei’nin en eski öğrencisi olan Katsuhiko Arai Sensei’dir. Türkiye’de geleneksel Shinto Muso Ryu Jojutsu’dan sorumlu ve tek yetkili Ahmet Kösoğlu’dur.(Shinto Muso Ryu JojutsuYon Dan 4. Dan)

Arai sensei ile

 

Nishioka Sensei’nin en eski öğrencisi olan Katsuhiko Arai Sensei’dir. Türkiye’de geleneksel Shinto Muso Ryu Jojutsu’dan sorumlu ve tek yetkili Ahmet Kösoğlu’dur.(Shinto Muso Ryu Jojutsu Seiryukai Yon Dan 4. Dan)

dan alanlar

Yaklaşık iki hafta süren bir Shinto Muso Ryu Jojutsu Semineri daha sona erdi. Seminer sonrası başarılı olanlar bir üst kuşağa terfi ettiler. (Katılmayanlar haricinde başarılı olmayan yoktu.;) Seminer sonrası başarılı olanlar bir üst kuşağa terfi edildi. Ahmet Kösoğlu Yon Dan (4. Dan), Ömer Mardin San dan (3. Dan), Barış erkin Gül San dan (3. Dan), Ceyhun Aslan Ni dan (2. Dan), Faik Altuğ Okdemir  Ni dan (2. Dan), Ahmet Karatay Ni dan (2. Dan), Ergün Gök Sho dan (1. Dan) seviyesine terfi ettiler. Seminerin en yaşlı katılımcısı yıllarca savaş sanatlarına gönül veren Karate ve Aikido da üst seviyelerde danları bulunan Ömer Mardin Ağabeyimiz idi, Ömer Mardin Shinto Muso Ryu Jojutsu da San dan (3. Dan) olmuştur. Seminerin en genç katılımcısı ise hünüz on altısına yeni basmış Judo ve Aikido da Kahverengi kemer (1. Kyu) olan Görkem Dosdoğru Shinto Muso Ryu Jojutsu da Kahverengi kemer (1. Kyu) olmuştur. Erkan Aslan 4.kyu, Jülide Çağlı 5.Kyu, Efe Onur 5.Kyu, Berk Özbek, Sarp Sağdıç,Aslı yıldırım,Şevval Tuğçe, Şeref umut, Anıl Bolayır, Anıl Yurdakul,Orhan Değirmencioğlu,Rob Booth, Nevzat Boztaş 7.Kyu olmuştur.

Jodo-seminer

Seminer, Jojutsu ve kenjutsu çalışmak ve öğrenmek isteyen herkese açıktı.

gorkemkaptan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Seminerin en yaşlı katılımcısı yıllarca savaş sanatlarına gönül veren Karate ve Aikido da üst seviyelerde danları bulunan Ömer Mardin Ağabeyimiz idi, Ömer Mardin Shinto Muso Ryu Jojutsu da San dan (3. Dan) olmuştur. Seminerin en genç katılımcısı ise hünüz on altı yaşına yeni basmış Judo ve Aikido da Kahverengi kemer (1. Kyu) olan Görkem Dosdoğru Shinto Muso Ryu Jojutsu da Kahverengi kemer (1. Kyu) olmuştur.

4dan

Türkiye de Shinto Muso Ryu Jojutsu'nun kurucusu Ahmet Kösoğlu Yon Dan (4. Dan) diplomasını alırken

Omer mardin

Gençlere örnek olan, yetmiş üç yaşındaki Ömer Mardin ağabeyimiz Shinto Muso Ryu Jojutsu da San dan (3. Dan) diplomasını alırken.

Erkin

 Barış erkin Gül, San dan (3. Dan), Diplomasını alırken.

Faik Altuğ Okdemir

Faik Altuğ Okdemir,  Ni dan (2. Dan) dan diplomasını alrken.

Ahmet Karatay

Ahmet Karatay Ni dan (2. Dan) diplomasını alırken.

Ergun Gok

Ergün Gök Sho dan (1. Dan) diplomasını alırken.

Berk Özbek

Türkiyenin Tenörü Berk Özbek Arai sensei ye veda partisinde Jodoculara unutulmaz bir gece yaşatmıştır. Kendisine tekrar, teşekkür ederiz.

 

Bunlar da hoşunuza gidebilir...